SOCIALE MEDIA

HOUTEM

Felle uitslaande brand vernielt varkensstal in Houtem

Foto: Bart Seys

Gepubliceerd

op

Maandagmiddag kort na 13.00 uur brak er een zware uitslaande brand uit in een varkensstal in de Jagersstraat in Houtem. De brand woedde zeer hevig, maar kon door de massale tussenkomst van de brandweer snel onder controle gebracht worden. Alle 200 varkens zouden overleden zijn.

De brand werd opgemerkt toen landbouwers enkele ontploffingen hoorden in de stal. Toen ze gingen kijken sloegen de vlammen al door het dak, waarna ze meteen de hulpdiensten verwittigden. De brand ging gepaard met een grote zwarte rookpluim, die van kilometers ver te zien was.

Toen de brandweer van Veurne en De Panne ter plaatse kwamen, werd er meteen massaal versterking gevraagd uit omliggende gemeenten. Zo kwamen er onder meer ook korpsen van Lo-Reninge, Zuid-IJzer, Diksmuide, Poperinge en Koksijde-Oostduinkerke ter plaatse.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Daron Mertens (DVG)

200 varkens overleden

Na anderhalf uur kon de brand grotendeels onder controle gebracht worden. Alle 200 varkens, die op het moment van de brand in de stal zaten, zouden overleden zijn. De stal zelf is volledig uitgebrand en de aanpalende stallen konden grotendeels gevrijwaard worden.

Mogelijk asbest

De politie en brandweer Westhoek vroeg omwonenden binnen te blijven en weg te blijven uit de rook, omdat er mogelijk asbestgevaar was. Er werden metingen uitgevoerd waaruit blijkt dat er een heel lichte verontreiniging werd vastgesteld, maar de veiligheidsdrempel niet overschreden werd.

Video: Daron Mertens (DVG)

Foto: Daron Mertens (DVG)

Foto: Daron Mertens (DVG)

Foto: Bart Seys

Daron is sinds april 2017 redacteur bij De Veurnsche Gazette. Dankzij hem kunnen we u nog sneller informeren over nieuwtjes in onze boetestad. Hij schrijft ook artikels voor zijn gemeente Alveringem. Die kan je terug vinden op Het Alveringems Nieuws.

Reacties
profile-sample2

NIEUWS VIA MAIL
Vul hier uw mailadres in en u ontvangt alle nieuwsberichten in uw mailbox.

profile-sample2


Op zoek naar weersvoorspellingen elders in de Benelux? Neem dan zeker eens een kijkje op de website en Facebookpagina van Noodweer Benelux!


NOODWEER BENELUX

NOODWEER.BE
Advertentie

© 2019 De Veurnsche Gazette - De Veurnsche Gazette is een initiatief van enkele 17-jarigen uit Veurne.