SOCIALE MEDIA

VEURNE

24 transmigranten gevat tijdens tweedaagse politieactie

Foto: DVG

Gepubliceerd

op

De politiezone Spoorkin hield samen met de federale politie en versterking van politiezone Midow dinsdagnacht een urenlange actie tegen transmigranten. Er werden transmigranten op de trein gespot waardoor het treinverkeer even werd stilgelegd. Woensdagmiddag werden er uiteindelijk nog transmigranten gevat nabij de truckstop in Veurne.

De actie, waarbij er een groot aantal politiemensen werd voor opgetrommeld, startte dinsdagavond om 19.00 uur en eindigde omstreeks 4.00 uur ’s nachts. Op alle plaatsen waar transmigranten in het verleden al opgemerkt werden, werd opnieuw actie gevoerd.

Uiteindelijk konden er tijdens de actie van dinsdagnacht 13 personen aangetroffen worden nabij het station van Veurne. Het gaat om transmigranten die afkomstig zijn uit Irak en Koerdistan. Even later konden er ook nog 2 Soedanezen aangetroffen worden in het industriecentrum. Omdat er ook sprake was van enkele sporenlopers zette de politie tussen de twee stations Veurne-Koksijde verschillende spoorwegovergangen af. Hierdoor ondervond het trein- en wegverkeer tijdelijk wat hinder.

Truckstop

Woensdagmiddag werd er uiteindelijk nogmaals een politieactie door PZ Spoorkin op gang gefloten. Daarbij konden er 8 transmigranten uit Eritrea en 1 persoon uit Albanië, die illegaal verbleef, aangetroffen worden aan de truckstop in Veurne.

Een controleactie van de politie in Veurne. Foto: DVG

Daron is sinds april 2017 redacteur bij De Veurnsche Gazette. Dankzij hem kunnen we u nog sneller informeren over nieuwtjes in onze boetestad. Hij schrijft ook artikels voor zijn gemeente Alveringem. Die kan je terug vinden op Het Alveringems Nieuws.

Reacties
profile-sample2

NIEUWS VIA MAIL
Vul hier uw mailadres in en u ontvangt alle nieuwsberichten in uw mailbox.

profile-sample2


Op zoek naar weersvoorspellingen elders in de Benelux? Neem dan zeker eens een kijkje op de website en Facebookpagina van Noodweer Benelux!


NOODWEER BENELUX

NOODWEER.BE
Advertentie

© 2019 De Veurnsche Gazette - De Veurnsche Gazette is een initiatief van enkele 17-jarigen uit Veurne.