SOCIALE MEDIA

VEURNE

Van kajakpolo naar DJ: Niels Alleweireldt stelt zich voor!

Gepubliceerd

op

Voor onze rubriek ‘Jong Veurns talent’ zochten we Niels Alleweireldt, ook wel bekend als DJ Allworld, op voor een interview.

Niels Alleweireldt (18), wonende in Veurne en laatste jaar Elektrische Installaties in het VTI, werd op zijn 13de gebeten door het muziekvirus. “Van kleins af aan speel ik al drum en begon mijn broer, Lars Alleweireldt (21), naar muziek te luisteren en festivals te bekijken online. Later is hij dan beginnen muziek draaien dankzij een gratis programma op zijn computer. Zelf werd ik meer en meer geïnteresseerd en gecharmeerd in zijn bezighouding en installeerde ik hetzelfde muziekprogramma op mijn computer en kocht ik een controller aan. Dat moment was de start van mijn carrière.”

DJ Allworld

Hij bleef niet stilzitten en maakte meteen werk om ook een goede artiestennaam te vinden die kort en krachtig was. “Ik wou ook dat de naam het liefst Engelstalig was en dat de naam bleef hangen bij de mensen”, vervolgt hij. “DJ Alleweireldt was voor de hand liggend, maar kwam dus niet overeen met de criteria. Toen kwam het idee om ‘Alleweireldt’ te vervangen door ‘Allworld’, wat dus uiteindelijk ‘DJ Allworld’ werd.”

Evenementen

Al 2 jaar is Niels vaste Dj van de Botermand en stond hij onlangs nog op de Eisbar in Veurne. Verder draaide hij ook al op het kerstbal in de Expo van Kortrijk en de Kulak (Katholieke Universiteit Leuven). “Veel evenementen bij studentenverenigingen in Kortrijk, waar ik dankzij mijn broer ben binnen geraakt, staan reeds ook al op mijn naam. Wat 2019 betreft sta ik onder meer op de 5de editie van ‘Nachtwacht’, het Collegebal en tal van andere kleine privéfeesten.”

Op de vraag naar wie hij het meest opkijkt als dj heeft hij geen specifieke naam. “Heel veel dj’s kijken op naar de mensen die op Tomorrowland staan, maar ik ben iemand die meer opkijkt naar de dj’s die op de grootste fuiven in België staan en al veel ervaring hebben.”

(Lees verder onder de foto)

Niels Alleweireldt – Foto: Daron Mertens (DVG)

Mixcloud

“De muziek die ik thuis maak zijn mixen die tussen één uur en twee uur lang zijn. Die mixen zet ik dan op het online platform ‘Mixcloud’ waar iedereen, ook horecazaken, er gratis gebruik kunnen van maken.” Wat hij ook maakt zijn zogenaamde ‘mashups & edits’. “Dat zijn geen echte remixen maar eigenlijk een samenvoeging van 2 melodieën uit een ene nummer en een andere nummer. Het doel is natuurlijk om iets anders te hebben dan andere dj’s en mezelf te kunnen onderscheiden en zo te groeien.

Ambities

Qua ambities wil hij duidelijk groeien als dj en wil hij aanwezig zijn op grotere fuiven. “Festivals daarentegen zijn in mindere mate een droom, al zal ik er geen ‘nee’ tegen zeggen. Verder is naambekendheid ook een meespelende factor die mee mag groeien.”

Toekomst?

“Tegenwoordig is het zeer gemakkelijk om als jongere dj te worden. Online kun je al voldoende apparatuur vinden voor een schappelijke prijs. Het zal natuurlijk niet het beste van het beste zijn, maar je kunt wel al beginnen met oefenen. Er zit sowieso veel talent tussen en er moet natuurlijk een nieuwe generatie blijven komen. Als je als nieuweling in de dj-wereld terechtkomt en je gedraagt je zeer arrogant, dan ziet je toekomst er niet al te goed uit. Ben je vriendelijk en vraag je raad aan andere dj’s, dan zal je gewaardeerd worden en heb je de kans om te groeien.”

“In aangemaakte Facebookgroepen met dj’s  praten wij over apparatuur en wisselen wij muziek met elkaar uit. Er is zeker geen vijandigheid tussen elkaar en de concurrentie valt al bij al mee”, aldus Niels.

Economische kant

Algemeen bekend is dat dj’s over de hele wereld zeer veel geld verdienen en daarom vroegen we Niels hoe hij daar tegenover staat. “Sommige bedragen kunnen natuurlijk zeer hoog oplopen, maar er is nog altijd een groot verschil. Sommigen onder de topdj’s verdienen voor één uur te draaien boven de 10 000 euro en anderen krijgen voor zes uur te draaien in een café rond 3000 euro. De meeste mensen onderschatten dit en denken dat het maar aan enkele knopjes draaien is, maar dat is niet het geval. Je staat zes uur recht, nuchter en geconcentreerd in een omgeving waar iedereen aan het uitgaan is en er constant afleiding is van mensen die plaatsjes willen aanvragen en soms moeilijk doen. Het is echt wel z’n geld waard, ook op fysiek vlak.”

(Lees verder onder de foto)

DJ Allworld aan het werk bij de KULAK.

Kajakpolo

Verder speelt Niels nog kajakpolo in Veurne. “Het wordt stilaan moeilijker om het te blijven combineren met elkaar. Als ik bijvoorbeeld zaterdag moet draaien en zondagochtend training heb, kan het soms wel eens lastig worden en valt het moeilijk tot niet te halen. En als ik het zou halen ben ik niets waard, want voor deze sport moet je goed uitgerust zijn om een degelijk niveau te kunnen halen. Mocht ik dus nog meer groeien en elk weekend weg zal zijn, zal het zeer moeilijk worden om de sport te kunnen blijven beoefenen.”

Kajakpolo of dj?

Als laatste vraag laten we Niels kiezen tussen kajakpolo of dj. “Moest ik ooit eens moeten kiezen tussen kajakpolo of dj dan zou ik voor dj gaan. De passie hiervoor is serieus gegroeid en groter geworden dan kajakpolo. Vroeger zou ik wellicht het omgekeerde gezegd hebben.”

Wie DJ Allworld zelf eens het werk wil zien of zijn mixen wil beluisteren, kan terecht op de Facebookpagina of Mixcloud.

Daron is sinds april 2017 redacteur bij De Veurnsche Gazette. Dankzij hem kunnen we u nog sneller informeren over nieuwtjes in onze boetestad. Hij schrijft ook artikels voor zijn gemeente Alveringem. Die kan je terug vinden op Het Alveringems Nieuws.

Reacties
profile-sample2

NIEUWS VIA MAIL
Vul hier uw mailadres in en u ontvangt alle nieuwsberichten in uw mailbox.

profile-sample2


Op zoek naar weersvoorspellingen elders in de Benelux? Neem dan zeker eens een kijkje op de website en Facebookpagina van Noodweer Benelux!


NOODWEER BENELUX

NOODWEER.BE
Advertentie

© 2019 De Veurnsche Gazette - De Veurnsche Gazette is een initiatief van enkele 17-jarigen uit Veurne.