SOCIALE MEDIA

VEURNE

Nieuw woonproject langs Jaagpad dan toch goedgekeurd

Gepubliceerd

op

Ondanks het protest van meer dan 800 buurtbewoners en inwoners heeft het college van burgemeester en schepenen dan toch de omgevingsvergunning afgeleverd voor de bouw van een meergezinswoning, in combinatie met de renovatie en de herbestemming van de leegstaande belle epoque-villa aan de hoek van het Jaagpad en de Weststraat in Veurne.

Een vorige aanvraag werd zowel door het college van burgemeester en schepenen als de West-Vlaamse deputatie geweigerd. Die beoogde de realisatie van een méérgezinswoning opgetrokken uit 4 bouwlagen met 13 woongelegenheden gekoppeld aan de bestaande villa met 2 woongelegenheden. Zowel het aantal woongelegenheden (van 15 naar 12), het aantal bouwlagen (van 4 naar 3) als de inplanting van het gebouw (van 12,7 m naar 7,5 m) van de wegrand werd herzien.

Het nieuw op te richten gebouw bestaat nu uit 3 bouwlagen met een maximale nokhoogte van 9 meter en bevat 10 woongelegenheden. “De bouwheer heeft het project qua omvang, volume en footprint teruggeschroefd en een ontwerp ingediend dat tegemoet komt aan de opmerkingen van beide vergunningverlenende overheden”, aldus Pascal Sticker, schepen van Ruimtelijke Ordening.

Renovatie

De belle epoque-villa met bouwkundige erfgoedkenmerken blijft behouden en wordt gerenoveerd tot twee woongelegenheden, die aan alle huidige wooncomforteisen voldoen. De leegstaande villa uit 1929, opgetrokken in de zogenaamde pseudo-Normandische stijl, is gemarkeerd op de lijst van bouwkundig erfgoed. De villa krijgt een verbinding via een dubbele passerelle met de nieuw op te richten meergezinswoning.

Het nieuw op te richten gebouw bestaat nu uit 3 bouwlagen met een maximale nokhoogte van 9 meter en bevat 10 woongelegenheden. Foto: Het nieuws van West-Vlaanderen

Daron is sinds april 2017 redacteur bij De Veurnsche Gazette. Dankzij hem kunnen we u nog sneller informeren over nieuwtjes in onze boetestad. Hij schrijft ook artikels voor zijn gemeente Alveringem. Die kan je terug vinden op Het Alveringems Nieuws.

Reacties
profile-sample2

NIEUWS VIA MAIL
Vul hier uw mailadres in en u ontvangt alle nieuwsberichten in uw mailbox.

profile-sample2


Op zoek naar weersvoorspellingen elders in de Benelux? Neem dan zeker eens een kijkje op de website en Facebookpagina van Noodweer Benelux!


NOODWEER BENELUX

NOODWEER.BE
Advertentie

© 2019 De Veurnsche Gazette - De Veurnsche Gazette is een initiatief van enkele 17-jarigen uit Veurne.