SOCIALE MEDIA

VEURNE

Veurne en het klimaat: hier sla je geld uit

Foto: DVG

Gepubliceerd

op

“Veurne en het klimaat” bespreekt de komende weken allerhande tips om als Veurnaar de opwarming van onze aarde tegen te gaan. Ook zal u hier lezen wat de politici in Veurne kunnen ondernemen.

Groendaken

In Veurne kan je op allerhande manieren geld uit het klimaat slaan. Zet u een nieuwbouw, of heeft u plannen een nieuw dak te plaatsen? Bespreek dan toch eens de mogelijkheid om een groen dak te plaatsen. Onder groendak wordt verstaan een extensief groendak, meer bepaald een daksysteem waarbij minstens een drainering, een substraatlaag en een vegetatielaag aanwezig zijn. U kunt hier namelijk subsidies voor krijgen. De premie bedraagt maximaal 55 euro per m2 aangelegd groendak, met een maximum van 2.500 euro (incl BTW) per perceel. Indien de aanlegkosten (incl BTW) van het groendak lager zijn dan 55 euro per m2, wordt de werkelijke kostprijs beschouwd als het subsidiebedrag. Een groendak komt ook in aanmerking voor de renovatiepremie, maar dan enkel de draagstructuur en de waterdichte bedekking.
U kunt uw premie hier aanvragen.

Voorbeeld van een groen dak

Klimaatsubsidie

Een Veurnse vereniging zonder winstoogmerk of een feitelijke vereniging, gevestigd en erkend op grondgebied van de stad kan een klimaatsubsidie aanvragen. Dit door een klimaatproject op poten te zetten.  De klimaatsubsidie bedraagt maximaal 750 EUR. Het bedrag kan nooit het totaal van de kosten overschrijden. De klimaatsubsidie kan niet aangewend worden voor investeringen in, rond en aan gebouwen, personeelskosten, aankoop van toestellen of het uitsluitend uitgeven van publicaties.
Zin om de Veurnaars te sensibiliseren rond het klimaat en er het geld voor terug krijgen? Klik hier.

Volgende keer
Veurne en het klimaat: waarom elektrisch rijden er moeilijk is.

 

Geraadpleegde bronnen:
veurne.be
vlaanderen.be

Gaethan is frontman van DVG. Hij houdt zich vooral bezig met het uitdenken van nieuwe ideeën. O.a. het N8-debat werd door hem gerealiseerd. Tijdens het seizoen Gaethan Bakt Ze Bruin monteert hij de afleveringen, afgewisseld met Louis.

Reacties
profile-sample2

NIEUWS VIA MAIL
Vul hier uw mailadres in en u ontvangt alle nieuwsberichten in uw mailbox.

profile-sample2


Op zoek naar weersvoorspellingen elders in de Benelux? Neem dan zeker eens een kijkje op de website en Facebookpagina van Noodweer Benelux!


NOODWEER BENELUX

NOODWEER.BE
Advertentie

© 2019 De Veurnsche Gazette - De Veurnsche Gazette is een initiatief van enkele 17-jarigen uit Veurne.