SOCIALE MEDIA

VEURNE

Nieuwe CBD-shop afgewezen in Veurne: “Te dicht bij jeugdbuurt”

Foto: Houston eater

Gepubliceerd

op

De gemeenteraad van Veurne heeft gisteren een voorstel afgewezen om een nieuwe CBD-shop te laten opstarten in Veurne. De reden? “Te dicht bij de jeugdbuurt”, aldus burgemeester Peter Roose.

‘CBD’, of met andere woorden ‘cannabidiol’, is een stof uit cannabis waarbij de THC-waarde lager ligt dan de wettelijke 0,2%. Als consument kun je er onder meer olie, hennepbloemen of verzorgingsproducten kopen op basis van cannabidiol. Deze zogenaamde CBD-shops rijzen tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Ook in Veurne kreeg men al meermaals de vraag van iemand om een zaak te openen. Die werd voorlopig afgewezen door het schepencollege, omdat de vestiging te dicht bij de jeugdbuurt zou komen.

“Niet tegen een CBD-shop”

Peter Roose liet weten dat hij niet tegen de CBD-shops is, en er een reglement werd opgesteld dat zo’n winkels minimum 600 meter van de jeugdbuurten moeten blijven. CBD zit nog in een grijze zone, waardoor de wetgeving in ons land ook nog relatief onduidelijk is. Al zou de stof volgens velen wel over medicinale eigenschappen beschikken. Zo zou een druppel CBD-olie onder de tong bijvoorbeeld helpen tegen migraine, stress, chronische pijn en slapeloosheid.

Daron is sinds april 2017 redacteur bij De Veurnsche Gazette. Dankzij hem kunnen we u nog sneller informeren over nieuwtjes in onze boetestad. Hij schrijft ook artikels voor zijn gemeente Alveringem. Die kan je terug vinden op Het Alveringems Nieuws.

Reacties
profile-sample2

NIEUWS VIA MAIL
Vul hier uw mailadres in en u ontvangt alle nieuwsberichten in uw mailbox.

profile-sample2


Op zoek naar weersvoorspellingen elders in de Benelux? Neem dan zeker eens een kijkje op de website en Facebookpagina van Noodweer Benelux!


NOODWEER BENELUX

NOODWEER.BE
Advertentie

© 2019 De Veurnsche Gazette - De Veurnsche Gazette is een initiatief van enkele 17-jarigen uit Veurne.